Mogelijk gemaakt door:

U zocht op 'Infectie, luchtwegen'

12 zoekresultaten gevonden
Indicaties (1)
Nutriënten (7)
Echinacea
De rode zonnehoed (Echinacea purpurea), oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, geniet in Europa al geruime tijd grote populariteit als remedie tegen verkoudheid en griep. Echinacea activeert het immuunsysteem en vermindert het de duur en ernst van de klachten. Waarschijnlijk helpt echinacea ook ...
Lactobacillus rhamnosus GG
Lactobacillus rhamnosus GG (LGG) is een bacteriestam die, ingenomen in de vorm van een voedingssupplement (probioticum), de gezondheid van de gastheer mede ten goede komt door het verbeteren van de intestinale microbiële balans (toename symbionten, afname pathobionten), versterken van de darmbarrièr ...
N-acetyl-L-cysteïne
N-acetyl-L-cysteïne (NAC) is de geacetyleerde vorm van L-cysteïne, een zwavelhoudend aminozuur dat het lichaam zelf kan maken uit het aminozuur L-methionine, maar waarvan de synthese onder bepaalde omstandigheden onvoldoende is om in de behoefte te voorzien. Vandaar dat NAC wordt beschouwd als condi ...
Zink
Alle cellen in ons lichaam hebben zink nodig (voor bijvoorbeeld energieproductie, celdeling en celdifferentiatie) en naar schatting 10% van alle lichaamseiwitten hebben bindingsplaatsen voor zink (veelal voor stabilisering van de eiwitstructuur). 
Groene thee-extract
Groene thee is een van de oudste dranken ter wereld, met een geschiedenis die al zo’n 5000 jaar teruggaat. Met name in China en Japan wordt veel groene thee gedronken en men denkt dat dit bijdraagt aan een gezond en lang leven.
Vitamine C
De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine-C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor met de hoogste concentratie in de bijnieren en hypofyse. 
Curcumine
Curcuminoïden zijn de belangrijkste medicinale stoffen in de aromatische specerij kurkuma (koenjit, Indiase geelwortel).
Artikelen (4)
Resumé COVID-19 Belangrijke voedingsstoffen voor een goede weerbaarheid tegen COVID-19
Weerbaarheid tegen (nieuwe) virusinfecties zoals COVID-19 vereist een krachtige en evenwichtige immuunrespons. Een adequate immuunrespons kan de kans op besmetting, een ernstig ziekteverloop en restklachten aanzienlijk verkleinen.
COVID-19 Belangrijke voedingsstoffen voor een goede weerbaarheid tegen COVID-19
Bij een (nieuwe) virusziekte is het belangrijk te streven naar een krachtig en evenwichtig immuunsysteem. Verschillende essentiële voedingsstoffen en de plantaardige stof quercetine kunnen de weerbaarheid tegen COVID-19 verhogen.
Resumé Vitamine K2 Essentieel nutriënt voor bloedstolling, cardiovasculaire gezondheid en botstofwisseling
Essentieel nutriënt voor bloedstolling, cardiovasculaire gezondheid en botstofwisseling
Probiotica van groot belang voor onze gezondheid
De belangrijkste functie van het spijsverteringskanaal (van mond tot anus) is de inname en vertering van voedsel, de absorptie van voedingsstoffen en het uitscheiden van afvalstoffen.